NA DE BEVALLING

Na de bevalling breekt een bijzondere tijd aan!

Bij een thuisbevalling blijft de kraamverzorgende de eerste uren na de bevalling bij jullie om jullie op weg te helpen. Zij verzorgt jullie, doet controles, leert jullie welke verzorging de baby nodig heeft en helpt bij het voeden. Bij thuiskomst uit het ziekenhuis zal zij de eerste opvang verzorgen. Ook tijdens de eerste week zal zij een aantal uren per dag bij jullie in huis zijn.

De eerste vier dagen van het kraambed komen we elke dag langs, daarna komen we om de dag, totdat de kraamverzorgende het kraambed afsluit. We zijn medisch eindverantwoordelijk voor het verloop van het kraambed. We overleggen met de kraamverzorgende of het kraambed normaal verloopt en indien nodig wordt onderzoek uitgevoerd bij jou of de pasgeboren baby. Je kunt ook nu, net als in de zwangerschap, altijd bellen als er vragen, problemen of bijzonderheden zijn. .

Tussen de vijfde en achtste dag worden de hielprik en de gehoortest uitgevoerd. Na de kraamweek neemt het consultatiebureau de controles van de baby over, en na twee weken komen ze langs om een aantal zaken met je/jullie door te nemen.

Voeding van de baby
Borst-, of kunstvoeding

Tijdens de zwangerschapscontroles geven wij jou de nodige informatie over borst-, of kunstvoeding.

Er zijn veel onderzoeken verricht waaruit blijkt dat borstvoeding de beste voeding is voor de pasgeborene. Om deze reden vinden wij het belangrijk goede informatie en begeleiding bij borstvoeding te geven. Als jouw voorkeur uitgaat naar kunstvoeding, of borstvoeding is niet mogelijk, dan geven wij hier uiteraard ook de nodige informatie over.

Mondje Chayne close-web
Meer over de Kraamperiode